Bengeri podcast - Idemo putovati, piti i jesti

#05 Slaven Škrobot - Svjetski putnik u kolicima za kojeg granice ne postoje

May 15, 2021

U ovoj epizodi ugostio sam Slavena Škrobota. Vjerujem da mnogima ovo nije prvi susret sa Slavenom, no pričali smo o mnogim stvarima koje vjerojatno niste znali, ili o njima uopće niste ni razmišljali iz njegove perspektive.

Slaven ima 35 godina, a kada je bio 23-godišnjak jedan skok u vodu promijenio mu je život. Glavom je udario u prijatelja te ostao paraliziran, no unatoč tetraplegiji putuje svijetom i radi čudesne stvari.Ovog ljeta odlučio je svojim prilagođenim biciklom odvoziti od Savudrije do Prevlake, put od 1000 kilometara. Pokrenuo je crowdfunding kampanju “Slavenovih 1000 km u kolicima za osmijehe na licima” i treba našu pomoć kako bi to ostvario - uključi se!

Akcija ima humanitaran karakter i tijekom 40-dnevnog puta planira skupiti sredstva da još nekima u sličnoj situaciji poput njegove omogući posebno prilagođeni bicikl te im pruži sreću i priliku za aktivnijim i kvalitetnijim životom, baš kao što je njegov unazad godinu dana otkada je i sam vlasnik takvog bicikla.

Pričali smo o novom projektu, ali i Slavenovoj svakodnevici, blogu, tome kako uopće piše, što su mu najveće prepreke, putovanjima, Australiji, Maroku, Tanzaniji, usponu na svetu Pidurangalu na Šri Lanki, Monastery u drevnom gradu Petra u Jordanu... o tome kako se pakira, ostalim pripremama za put, na što posebno mora paziti -ali i u koju je zemlju upravo otputovao na mjesec dana!

Linkovi na društvene mreže:

Podbean App

Play this podcast on Podbean App